7-9: Vårdnadshavare se omdömen/bedömningar

Skriv ut
Som vårdnadshavare kan du se omdömen/bedömningar om läraren har kopplat dessa till elevens bedömningsöversikt och termin i itslearning. Denna guide förklarar huvudsakligen hur du som vårdnadshavare kan se exempel omdömen inför utvecklingssamtal. Elever och vårdnadshavare i guiden är påhittade.


  1. Det första du ser när du loggar in på itslearning är barnet du är vårdnadshavare till. Har du fler än ett barn som går på en av Örebro kommuns kommunala skolor så finner du de genom att klicka på ditt namn i högra hörnet och klickar på namnet under Dina barn (klicka på bilden för att se en större bild)
  2. När du valt barnet klickar du på Visa profilen för *barnetsnamn* nederst i blocket som heter Om *barnets namn*

  3. Det dyker då upp ett profilkort om barnet/eleven och du klickar på fliken som det står Bedömningsöversikt.
  4. Scrolla ner och välj den aktuella terminen. För generella omdömen på en kurs ex. inför utvecklingssamtal väljs terminen Omdömen *aktuella terminen* Vill du som vårdnadshavare se omdömen från tidigare läsår väljer du den termin det gäller och sen ändrar så att det står Arkiverade kurser.
  5. Nu ser du en lista med alla ämnen (saknar du något ämne kontaktar du mentor som ser om det är någon inställning som behöver ändras). Klicka på det ämnet du vill se omdömet för och du ser omdömet. Om det finns en kommentar i samband med omdömet ser du det med. Bedömingsskalorna som används är utifrån skolverkets underlag för omdömen och iup

  6. Om du inte ser omdömena likt bilden nedan. Då kan du dölja konversations rutan genom att klicka på Dölj meddelande symbolen som ser ut som två pilar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...