F-6: Vårdnadshavare se omdömen

Skriv ut
Som vårdnadshavare kan du se omdömen om läraren har kopplat dessa till elevens bedömningsöversikt och termin i itslearning. Denna guide förklarar huvudsakligen hur du som vårdnadshavare kan se exempel omdömen inför utvecklingssamtal. Bedömingsskalorna som används är utifrån skolverkets underlag för omdömen och iup. Om det finns en kommentar i samband med omdömet ser du det med. Elever och vårdnadshavare i guiderna är påhittade.


  1. Det första du ser när du loggar in på itslearning är barnet du är vårdnadshavare till. Har du fler än ett barn som går på en av Örebro kommuns kommunala skolor så finner du de genom att klicka du på Dina barn och får då fram en lista på de barn du är vårdnadshavare till.

    Om du jobbar inom någon av örebro kommuns skolor som använder itslearning så finner du Dina barn genom att klicka på ditt namn i högra hörnet och klickar på namnet under Dina barn (klicka på bilden för att se en större bild)
  2. När du valt barnet klickar du på Visa profilen för *barnetsnamn* nederst i blocket som heter Om *barnets namn*

  3. Det dyker då upp ett profilkort om barnet/eleven och du klickar på fliken som det står Bedömningsöversikt.
  4. Scrolla ner och välj den aktuella terminen. Välj sen den termin som det är just nu Omdömen *aktuella terminen*. Vill du som vårdnadshavare se omdömen från tidigare läsår väljer du den termin det gäller och sen ändrar så att det står Arkiverade kurser.

  5. Nu ser du en ruta med klassnamnet (i ex. 4A), du kan även se modersmål om eleven läser det. Klicka på klassnamnet(och modersmål om det finns) för att se omdömena. Bedömingsskalorna som används är utifrån skolverkets underlag för omdömen och iup. Om det finns en kommentar i samband med omdömet ser du det med. 

  6. Om du inte ser omdömena (likt bilden nedan). Då kan du dölja konversations rutan genom att klicka på Dölj meddelande symbolen som ser ut som två pilar.

Ny film kommer inom kort. Förändringar är att termin numera heter omdömen *aktuell termin* ex. omdömen HT18

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...