Länkar

På denna sida samlas olika resurser som går att använda i klassrummet men även inspiration.


MIK-rummet
Medie- och informationskunnighet – MIK – har på senare år lyfts fram som en nyckelfråga för skolan. Skolans undervisning ska hjälpa eleverna att de ska utveckla de kunskaper och färdigheter om medier och information som krävs för att bli aktiva medborgare i ett demokratiskt samhälle – ett samhälle som präglas av snabb teknisk förändring och ett komplext, ständigt strömmande informationsflöde.

Webbstjärnan
I korthet går Webbstjärnan ut på att ge elever och lärare en möjlighet att lära sig mer om webb, internet och webbpublicering. Det är en tävling som handlar om att publicera ett skolarbete på internet. Arbetet måste ha en pedagogisk koppling, och det blir även lättare för dig som lärare att integrera Webbstjärnan i undervisningen. Webbstjärnan handlar om att närma sig rollen som producent och aktiv användare på internet, snarare är den mer bekanta rollen som konsument, genom att lära sig grunderna i webbpublicering.

No Hate Speech Movement
Statens medieråd har fått i uppdrag av regeringen att genomföra Europarådets kampanj No Hate Speech Movement i Sverige. Kampanjens syfte är att höja kunskapen, särskilt hos barn och ungdomar, om främlingsfientlighet, sexism och liknande former av intolerans samt mobilisera för att främja mänskliga rättigheter, demokrati och jämställdhet på internet.

Malberts melodier
Här finns närmare 400 musikstycken av en mängd olika stilar och karaktärer. Somliga stycken är loopbara och du kan med hjälp av den vänliga loopmaskinen Loopbot yxa till ett stycke av önskad längd. Sajten innehåller även material och tips för att skapa egen musik utifrån halvfabrikat.
Musiken är fri att ladda ned och använda för all form av icke-kommersiell verksamhet. Huvudmålgrupp är lärare och elever på svenska skolor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.