Registrering av ex. utvecklingssamtal

Skriv ut
Om du har skapat en kurs med vårdnadshavare enligt denna guide så kan aktiviteten registreringar vara en bra funktion att använda för ex. utvecklingssamtal.  I detta inlägg visas bra saker att känna till.

Vårdnadshavaren är gäst i kursrummet

Om vårdnadshavaren är tillagd som gäst i kursrummet så kan inte den delta i att ex. lämna in en uppgift eller som i detta fall registrera sig till ex. utvecklingssamtal. Ett snabbt sätt att lösa detta skulle vara att sätta vårdnadshavarna som elever i kursen, men då kommer även de dyka upp som elever när det ska skrivas omdömen och det vill vi inte. Följ guiden nedan för att lösa detta


  1. Skapa först registreringen genom att klicka på lägg till i resurser och sen Registrering under aktiviteter. Fyll sen i de alternativ som du vill att vårdnadshavarna ska kunna välja mellan. Du kan max ha 20 alternativ och det är enbart användaren som anmält sig till en aktivitet som kan ändra dess aktivitet.
  2. När du är klar klickar du på de tre punkterna som är i högra hörnet på din registering och sen Behörigheter
  3. Välj sen Visa en detaljerad översikt över aktuella behörigheter 
  4. klicka sen på de tre punkterna igen och välj Registrera behörigheter (avancerat)
  5. Klicka nu i att rollen Gäst ska kunna delta och sen klicka på spara. Nu kan gäster även registrera. dock kommer det inte finnas någon koppling till eleven utan det får man ta reda på. Att ändra behörigheter på detta sätt kan man även göra på en mapp om man ex. vill att vårdnadshavare ska in och delta på andra delar i kursen.

kommer inom kort….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...